Record mondial la aberat? (I)

Am primit un e-mail de la MedStudent, un cititor al acestui blog, tip civilizat și destupat la minte, cu următorul conținut:

Acum câteva zile am discutat cu un amic de al meu care susține această idee, Intelligent Design adică, și îmi susținea că știința nu poate dovedi totul pentru că teoriile oamenilor de știință se rescriu (wtf) … adică de exemplu ce a spus Newton în privința gravității a doborât Einstein cu totul cu teoria relativității! În fine … discuția a continuat și am ajuns să îmi trimită link-ul ăsta … ckeck it out … are și un documentar de 1 oră … dacă te interesează să vezi și să îmi răspunzi aș fi recunoscător, mai ales la ce scrie textul înainte de documentar!

Înainte de a trece la lectura paginii de mai sus, se impune o precizare, pe care am mai făcut-o de câteva ori: știința nu avansează prin ștergerea cu buretele a vechilor teorii. De cele mai multe ori, acestea se dovedesc a fi doar o aproximație mai grosieră a noii teorii, sau valabile doar într-un context mai restrâns decât noua teorie care are o capacitate de generalizare sporită. Voi da din nou legătura către acest clip, care arată cât de bine a sintetizat ideea Asimov.

Acum se poate trece la analiza paginii sugerate ca lectură de prietenul cititorului meu. Îmi propun ca în această primă parte să mă refer la conținutul site-ului în general, iar într-un articol următor strict la pagina respectivă, legată de ID. De la început, vă rog să luați avertismentul următor cât se poate de serios: dacă vă apucați să „răsfoiți” articolele de pe acel site, s-ar putea să aveți niște crize incontrolabile de râs sau de plâns, sau, în cazul cel mai nefericit, vreun infarct sau accident cerebral. În 35 de ani de citit este prima dată că văd atâtea aberații și atât de diverse aglomerate într-un singur loc. Aș fi în stare să pun pariu că nu au ratat  niciuna din teoriile woo-woo și conspiraționiste din câte există pe undeva. Vreme de vreo oră am funcționat cam așa: click la întâmplare, citit câteva fragmente, făcut ochii mari :blink: , click pe altă pagină, citit fragmente, uimire și mai mare :w00t: … între timp tot îmi spuneam „this can’t be real, I am dreaming!”. Oare chiar există oameni care înghit toate acele prostii? Probabil că da, din moment ce e oferit ca sursă de informare?!

Fiecare pagină afișează un avertisment, și anume că ne aflăm la un pas de înghițirea pilulei roșii celebre din Matrix, cea care ne va dezvălui lumea așa cum este ea de fapt. Nu întâmplător, titlul blogului este amenințător: Ieșirea din Matrix. Citez:

unii oameni nu pot face față din punct de vedere emoțional unui alt adevăr legat de lumea în care trăim și pot înnebuni

Eu am citit câte ceva și, deocamdată, mă simt OK. Însă amenințarea de mai sus nu poate fi neglijată, dovada clară fiind ce au pățit chiar cei care au scris articolele.

Doar câteva exemple la întâmplare. Îmi e greu să aleg, o poveste e mai gogonată ca alta. :lol: Eventualele greșeli de ortografie din fragmentele citate aparțin autorilor.

 • Un documentar filmat în Islanda, despre mediumi şi despre relaţiile dintre oameni şi fiinţe invizibile cum ar fi elfii, fantomele, îngerii, monştrii marini şi extratereştrii. … Sper ca acest documentar să vă facă mai puţini sceptici şi cu o mai mare deschidere mentală către ceea ce este dincolo de cele 5 simţuri în care majoritatea dintre noi ne cramponăm, să vă lărgească orizontul percepţiei. Aruncaţi “ochelarii de cal” ai condiţionărilor şi credinţelor iluzorii specifice lumii tridimesionale. Eu, în ignoranța mea, credeam că elfii, extratereștrii și monștrii marini sunt în categorii diferite. Bunăoară aveam impresia că monștrii marini sunt vizibili, dar se pare că trebuie simțuri speciale pentru ei, la fel ca și pentru îngeri.
 • Ni se spune în altă parte că există un complot al oamenilor de știință care nu vor să vindece cancerul, și că de fapt soluția este foarte simplă, există o rețetă naturistă care rezolvă problema: 1/2 sau 1 kg miere de albine, 2 frunze mari sau 3 frunze mai mici de Aloe Vera, 3 linguri de Cognac, Whisky sau țuică (ca dilatator). :silly: Vă dați seama, remediul cancerului este la îndemâna oricui, dar conspirația ateisto-masonico-științifică îl ține ascuns. Atenție mare la dozaje! Nu care cumva să puneți 4 frunze de Aloe, sau 2 linguri de cognac, că ați încurcat-o, rămâneți canceroși!
 • Aflăm că, în mod categoric, există farfurii zburătoare – și nu cred că se referă la de-alea aruncate de neveste. Iată un citat sugestiv: Aflati de asemenea, de unde ar putea veni acesti vizitatori extraterestrii si aflati cateva noi informatii despre Raportul Majestic 12 (cel mai important document guvernamental din categoria TOP SECRET, care a fost scapat catre publicul larg in ceea ce priveste OZN-urile si prezenta extraterestriilor pe Pamant). Nenorociții ăștia de la guvernul american, cum ne ascund ei nouă adevărul despre extratereștri … da` las` că nici noi nu suntem fraieri! Ei este proști, că a scăpat CEL MAI important document TOP SECRET către publicul larg. Neatenția se plătește, acum bloggerii știu totul!
 • Un alt articol ne pune în temă cu existența unei molecule a spiritului, DMT, precum și „cercetările” efectuate pe această temă. Autorul recunoaște că s-ar putea ca nu toată lumea să fie de acord cu descoperirile sale revoluționare: Oponenţii şi susţinătorii avortului s-ar putea să nu fie de acord cu ideea că emiterea de DMT pineal la patruzeci şi nouă de zile după concepţie marchează pătrunderea spiritului în fetus. You think so?! Cum ar putea fi așa încuiați, să nu vadă ceea ce e limpede ca lumina zilei, și anume că în ziua a 49-a sufletul imaterial penetrează fetusul, care, de bucurie, secretă substanța miracol DMT? Eu am mai auzit că de fapt cercetări de ultimă oră ale unor  iluștri savanți (care preferă să rămână anonimi) demonstrează că penetrarea spiritului se produce inițial prin anusul matern, iar apoi prin nara stângă a fătului, și are loc la orele 19:45 ora locală a mamei gravide.
 • Am mai aflat lucruri interesante de la expertul in OZN si antigravitatie, Bruce L. Cathie, care ne vorbește despre secretele nestiute ale realitatii in acest documentar despre viata si cercetarile sale. Fiind un expert în antigravitație, desigur că ne-a dat și exemple, precum: In mijlocul acestei pajisti, la aproximativ 250m de stanca, se afla o un bloc de piatra, de 1m lungime si 1,5m latime. Apoi 19 instrumente muzicale au fost aranjate in arc de cerc, cu unghiul de 90 grade, la o distanta de 63 m de piatra. Instrumentele muzicale folosite au fost 13 tobe si 6 trompete.  Deodata un calugar dadu semnalul  si concertul incepu. In primele 4 minute nu s-a intamplat nimic, apoi pe masura cresterii zgomotului si a ritmului, blocul de piatra a inceput a se ridica de la pamant si dupa 3 minute a fost asezat  in varful stancii, la aproape 250m inaltime ! Aceasta ceremonie a continuat prin aducerea de noi pietre si ridicarea a 5-6 blocuri pe ora, pe o traiectorie parabolica, de aproximativ 500m lungime si 150m inaltime. Vă dați seama, câți bani irosiți pe firme de construcții, macarale, scripeți și alte prostii, când tot ceea ce era necesar era doar un călugăr și câțiva muzicanți. Oare nu este niciun investitor cu cap prin zonă, să cumpere 13 tobe și 6 trompete? … că de călugăr fac eu rost.
 • Ni se mai demonstrează că studiile oficiale care arată că rugăciunea nu are niciun efect sunt greșite. Aceiași neobosiți și misterioși savanți ruși au demonstrat contrariul. Iată aici știință adevărată: Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăşi vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor. Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos. Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus a. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ: omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficientă decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică. Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire. A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă. Ce vreți mai mult de atât? Însăși Malakovskaia a demonstrat aceste lucruri! Atenție, doar ritualurile ortodoxe au putere adecvată. De notat în agendă, pentru colegii de la Clinica de Boli Infecțioase – a se cumpăra urgent 3 (trei) bucăți clopote pentru „a încovoia proteinele virușilor”, a se instrui personalul medical în vederea executării corecte a semnului ortodox al crucii pentru uciderea „bacililor de colon” (câtă precizie științifică, uimitor), și a se binecuvânta cazanele cu apă.
 • Foarte tare m-au tulburat mărturisirile înțeleptei autoare românce de mare succes Aryana Havah, fără de care aș fi rămas ignorant în privința reptilienilor. Cred că rezumatul ultimei cărți spune totul: Alături de David, un copil special, sosit printre noi tocmai de pe planeta Inua, suntem purtaţi într-o călătorie fascinantă prin care ni se relevă atât trecutul, prezentul şi viitorul planetei Terra, cât şi conexiunea speciei noastre cu cea a reptilienilor, călătorie al cărei unic scop este apropierea noastră de Divinitate, de Adevăr, de Viaţă. Abia aștept să dau și eu o tură pe planeta Inua, cică e tare mișto pe-acolo.
 • De-a dreptul șocante dezvăluirile făcute de nimeni altul decât … vă rog să vă țineți bine … președintele Asociației Naționale a Gărzilor de Corp din Rusia, fostul ofiter KGB, Fonareff Dmitry Nicolaevici! In-cre-di-bil!! Nicolaevici în persoană ne spune despre studiul puterilor parapsihologice. Dar mai bine să-i dăm cuvântul: esenta acestei tehnologii consta in obtinerea informatiei ca rezultat al energiilor universale ce se intrepatrund … cu alte cuvinte este vorba despre capacitatea extra-ordinara a omului, aflat in starea modificata de constiinta, sa obtina orice tip de informatie, fara a intra in campurile informational-energetice ale Universului. Puteți spune orice, dar rușii ăștia sunt chiar dați dracu`, cum le-au descoperit ei pe toate, de la câmpurile energetice ale universului până la încovoierea microbilor sub povara boscoanelor ortodoxe. De la Newton încoace știința nu a mai văzut așa o emulația ca asta pornită de Malakovskaia și Nicolaevici.
 • Dar nici italienii nu se lasă mai prejos. Se pare că rețeta aia cu Aloe Vera de mai sus pentru vindecarea cancerului nu este singura soluție. Iată, există un medic italian curajos, Tulio Simoncini, care a descoperit natura cu adevărat adevărată a acestei boli: Familiile elitiste care conduc lumea, de fapt vor ca oamenii sa sufere si sa moara mai devreme decat le este vremea aceasta fiind o metoda de reducere a populatiei. … Asa zisa “crima” comisa de Simoncini a fost aceea ca a descoperit faptul ca boala de cancer este o ciuperca cauzata de candida, care este un organism micotic si care oricum traieste in organismul uman in cantitati mici, chiar si in oamenii sanatosi. … Simoncini a realizat ca toate cancerele se comporta la fel indiferent de localizarea in corp. Toate cancerele au un numitor comun. El deasemenea a realizat ca toate tumorile canceroase sunt intodeauna albe. Ce altceva mai este alb? Candida! Mamma mia, asta da descoperire, un adevărat breictru! Boala de cancer e o ciupercă! Și ciuperca e cauzată de candida (o altă ciupercă)! Awesome! Omori ciupercuța (albă), și scapi de cancer (care, cică, e și el alb). Desigur, dacă te lasă familiile alea elitiste care conduc lumea din  umbră.
 • Am mai văzut și niște picturi care ar trebui să ne deschidă ușile percepției către natura luminoasă a realității și să ne descoperim astfel potențialul divin. Eu m-am uitat la ele și n-am simțit mare lucru, dar e clar că vina este a mea, pentru că autorul are niște funcții care nu mai lasă loc de interpretare asupra valorii domniei sale:  este membru al „Institutului  Holistic”, este în echipa de consilieri de la „Centrul Libertății Cunoașterii și Eticii” ,  co-fondator al instituției „Capela Oglinzilor Sacre”, și, cireașa de pe tort, este Președintele „Departamentului de Artă Sacră a Universității Înțelepciunii”. Cred că vă dați seama că la Universitatea Înțelepciunii până și portarul este cam cum e un profesor universitar obișnuit. D-apăi ditamai președintele de departament … pfuai de mine, mă simt așa mic. :cwy:

În fine, există sute de exemple, nu are rost să insist. Fiecare pagină este o „desfătare” intelectuală. Mă gândesc că dacă ar exista un record pentru cel mai woo-woo site în Guinness Book, acesta ar avea șanse mari la primul loc. Trăim într-o lume nebună.


Etichete: ,

Posted 29 iulie 2010 by LazyPawn in category "New Age & alte tâmpenii similare

12 COMMENTS :

 1. By eu_unul on

  :w00t: Majestic12? Chiar exista? Oau, eu credeam ca e o organizatie dintr-un serial SF, Dark Sky. Era cu eilieni asemanatori cu artropodele (carcei parca ii numeau in film) care parazitau alti eilieni de tipul Rosvell.
  Lazy, nu poti spune ca nu exista elfi invizibili, nu i-ai vazut niciodata sa spui ca nu exista. :lol: Stii tu, povestea cu dragonul invizibil din garaj.
  Oricum, parerea ta nu conteaza, nu ai iesit din Matrix, ai luat pastila gresita! :w00t:

 2. By utopicbalcanic on

  MA DOARE CREIERUL!!!

  ( Eu stiam ca DMT e dimetiltriptamina, poate asa se explica tot )

 3. By Boson on

  “Acum câteva zile am discutat cu un amic de al meu care susține această idee, Intelligent Design adică, și îmi susținea că știința nu poate dovedi totul pentru că teoriile oamenilor de știință se rescriu (wtf) … adică de exemplu ce a spus Newton în privința gravității a doborât Einstein cu totul cu teoria relativității!”

  Recomand pentru persoanele care nu inteleg procesul stiintific: The Relativity of Wrong

  1. By LazyPawn (Post author) on

   Bosoane, dacă citeai încă un paragraf, dădeai chiar de acel video cu traducere cu tot. :biggrin:

   1. By Boson on

    Ohh snap….am trecut prin articol cam rapid .
    Scuze :blush:

 4. By AmonRaT on

  Cate chestii noi am aflat, habar n-aveam ca proteinele virusilor (Worm, Trojan, Win32.Jeefo) se incovoiaza, ca suntem rude cu reptilienii de pe Inua sau ca, de fapt, cancerul este o ciuperca cauzata de o alta ciuperca, alba. :blink: :lol:
  Pe bune acum, oare au sectia de telekinezie psionica metafizica la Universitatea Intelepciunii, ca poate ma angajez consilier prezidential dupa ce imi iau masterul in “Manipulare Mentala Biopsihometapsionica”.

  1. By LazyPawn (Post author) on

   Bre, virusurili dă compiuter nu are proteine, la alea clopotele ortodoxe le încâlcește liniile de cod că nu mai poate infecta alt pi-si.

 5. Pingback: Sâmburii vindecători - Prin filtrul raţiunii

 6. By Bernier on

  Buna ziua, dle LazyPawn!
  Este primul meu mesaj pe blogul dvs. Se doreste a fi o intrebare pusa, de fapt, acestui articol:
  http://lazypawn.com/wordpress/record-mondial-la-aberat-i/#cancaloe
  Considerati ca absolut toate materialele gasite pe http://fymaaa.blogspot.com/ sunt stupide?
  Nici eu nu ma dau in vant dupa spectacular cu orice pret, dar urmatorul filmulet gasit tot pe acel site m-a pus nitel pe ganduri, este prezentarea unui profesor -- zic eu -- de o seriozitate evidenta si o pregatire stiintifica riguroasa:
  “Unde mintea si materia se intalnesc”
  http://video.google.com/videoplay?docid=-4187235187071578011&hl=en#
  Poate va faceti odata timp sa-l vizionati si sa ne expuneti parerea dvs despre ipotezele avansate in acel film.
  Multumesc.

  1. By LazyPawn (Post author) on

   Salut Bernier!

   Nu pot să mă pronunț legat de „toate materialele” găsite pe acel site, pentru că nu le-am citit pe toate. Nici nu cred că a făcut-o cineva, este foarte stufos. Însă cele pe care le-am citit, la întâmplare, mi-au dat o idee foarte clară asupra caracteristicilor woo-woo promovate acolo.

   Legat de acel filmuleț, l-am mai văzut în trecut și cunosc foarte bine ideile domnului Bruce Lipton. Într-adevăr, cândva, mai exact în anii 70, s-a ocupat de biologie la modul serios. Din păcate, ulterior a luat-o razna (la modul propriu), și a început să se ocupe de cuantică, metafizică, scriind lucrări despre „puterea dragostei” și altele pe aceeași linie. A ajuns la niște idei și interpretări ridicole. Face o ciorbă din spiritualitate, mecanica cuantică și epigenetică din care trage niște concluzii fantasmagorice. Nu mă voi apuca să fac o critică punctuală a filmului, că mi-ar lua câteva pagini. În clipa în care spui că „genele sunt rescrise de sistemul nostru de credințe” te-ai descalificat, chiar dacă pe lângă asta mai spui și o mulțime de lucruri adevărate. Practic, el reduce la minimum importanța informației genetice, pe care o consideră secundară și capabilă de a fi modificată aproape după bunul plac. Este de-a dreptul absurd. Te uiți la rude de sânge apropiate, și vezi mii de asemănări, de la detalii anatomice la înclinații spre anumite afecțiuni patologice, și asta chiar dacă au trăit separat. Sunt descrise exemple de gemeni care au fost despărțiți la naștere, au fost crescuți în locuri diferite, medii diferite, cu educație diferită … s-au reîntâlnit peste zeci de ani ca adulți, și nu numai că arătau la fel, se și îmbrăcau cam la fel, aveau aceleași gusturi, aceleași înclinații, aceeași echipă favorită, nu mai vorbesc de patologia identică etc. Nu susțin că în disputa „nature vs. nurture” doar primul factor e important, însă este MAI important, și nu poate fi „rescris” de cel de-al doilea. Așa încât toată povestea lui cu factorii de mediu și psihologici este contrazisă de realitate. În prezent rolul domnului Lipton este de furnizor de idei crețe pentru de-alde Deepak Chopra și site-uri tembele ca cel de mai sus.

 7. By Padre Pio on

  Lamaia e de 10mii de ori mai eficienta impotriva cancerului decat chimioterapia… (asa-i ca nu stiati asta!)

  Asta e opinia care circula pe email:
  Lamaia si cancerul!!!!
  Este sigur????
  Institutul de sanatate I.L.C. 819 N.Str Charles Baltimore, MD 1201
  Aceasta este ultima noutate in medicina, efectiv contra cancerului!!!
  Cititi cu atentie mesajul care mi-a fost trimis, eu sper ca voi sa-l urmati!!!!
  Binefacerile lamaii
  Lamaia este un produs miraculos ptr a omori celulele canceroase.
  Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia.
  De ce nu suntem noi la curent cu asta?
  Ptr ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice care le-ar aduce imense beneficii.
  Voi puteti de asemeni sa ajutati un prieten care are nevoie facandu-l sa stie ca sucul de lamaie ii este benefic ptr a preveni boala.
  Gustul sau este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
  Daca aveti posibilitatea plantati un lamai in spatiul dvs sau in gradina voastra.
  Cate persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie ptr a nu putea fi atinse beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
  Cum stiti lamaiul este acolo jos, el nu ocupa mult loc si este cunoscut ptr varietatile sale de lamai si lime.
  Puteti sa consumati fructul in maniere diferite: puteti sa mancati pulpa, sa faceti suc, sa faceti bauturi, sorbet, patiserii, etc.
  I se atribuie multe virtuti dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Aceasta planta este un  remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate variantele de cancer. Se considera de asemeni ca un agent anti microbian cu larg spectru care  controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala f. inalta si este antidepresiv, combate tensiunea si bolile nervoase.
  Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de incercari efectuate in laborator dupa 1970, extrasele au relevat ca ea distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas…..
  Componentele acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un drog chimiotrraprutic utilizat normal in lume, ptr incetinirea cresterii celulelor canceroase. Si ce este inca f. uimitor este ca acest tip de terapie cu extract de lamaie distruge nu numai celulele maligne canceroase dar nu afecteaza celulele sanatoase.
  Institutul de Stiinte in Sanatate, L.L.C.819 N…..
  TRIMITETI TUTUROR

  Deci nu mai ezitati si consumati lamaie in ciuda corporatiilor malefico-multinationale farmaceutice… Mai mult, lamaia e buna, nu numai in lupta cu cancerul, si impotriva ciupercilor si e un antidepresiv si combate tensiunea si bolile nervoase!!! Am, aici, o intrebare: ce cantitate de lamaie trebuie sa consume un ateu ca sa nu-l mai doara capul din cauza TAMPENIILOR debitate de credinciosi? Ajunge raportul de 10mii sau trebuie marita doza ?

  Tot din aceeasi categorie aduc la cunostiinta: “Extractul purificat de rasina mumie” (vezi: http://www.mariplant.ro/?p=p_236&sName=Extract%20purificat%20de%20r%C4%83sin%C4%83%20MUMIE-Nectarul%20Mun%C5%A3ilor ). Desigur ORICINE cunoaste Motto-ul: “Nu exista boala care sa nu poata fi vindecata cu rasina Mumie” -- Proverb tibetan. Vreau doar sa subliniezi ca “rasina Mumie este chiar mai puternica decat ginsengul ca efect de energizare, regenerare si de marire a potentei sexuale!!!”

Comments are closed.